Servicii

Nu putem descoperi noi oceane dacă nu avem curajul să ne îndepărtăm de mal.
– André Gide

Consiliere pentru Romanii din afara României

Conform unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES și publicat în revista SINTEZA, aproape jumătate din familiile din România au cel puțin un membru stabilit în străinătate.

Familia rămasă în țară percepe cel mai des că dorul de casă este cea mai mare dificultate cu care se confruntă cei plecați (10%). Cu toate acestea, 25% dintre respondenți nu cred că aceștia întâmpină vreun obstacol, iar 35% nu sunt în măsură să identifice vreo problemă specifică pe care rudele lor ar putea-o avea în țările străine.

Statisticile prezentate în acest studiu sugerează că s-ar putea să existe un grad de reținere sau jenă din partea expatriaților în a-și recunoaște problemele și a solicita ajutor. Aceasta ar putea fi cauzată de diferiți factori precum:
Totuși, este important să recunoaștem că solicitarea de sprijin și împărtășirea dificultăților nu este o slăbiciune, ci un act de curaj și înțelepciune.
Fiecare persoană se poate confrunta cu momente dificile în viață, iar sentimentele de izolare și lipsa sprijinului pot fi copleșitoare.
Însă, este esențial să înțelegem că nu suntem singuri în aceste lupte.

Dacă te confrunți cu astfel de probleme, nu ești singur. Mii de români se confruntă cu această situație.

De aceea, în calitate de psiholog expat, îmi doresc să fiu o resursă de sprijin și să ofer un mediu sigur și înțelegător pentru cei care se simt copleșiți, izolați sau se luptă cu dificultăți.

Fie că este vorba despre dorul de casă, adaptarea la o nouă cultură sau stresul legat de viața în străinătate, poți conta pe mine pentru a-ți oferi sprijinul necesar și pentru a te ajuta să-ți redescoperi echilibrul și bunăstarea emoțională.

Indiferent de provocările cu care te confrunți, amintește-ți că există întotdeauna soluții și resurse disponibile.

Experiență personală de expat

Ca psiholog cu experiență personală în calitate de expat, îmi este foarte clar cât de complexe și dificile pot fi provocările pe care le întâmpini într-o țară străină.

Prin intermediul ședințelor de consiliere, îți voi oferi sprijinul de care ai nevoie pentru a analiza și a înțelege mai bine emoțiile și gândurile legate de experiența ta.

Împreună, vom găsi strategii de adaptare și soluții pozitive pentru a face față provocărilor.

Înțelegând cât de importantă este conexiunea umană și suportul social, mă angajez să creez o atmosferă în care te simți înțeles și susținut. Un mediu în care poți să-ți exprimi liber gândurile și emoțiile. De asemenea, vei primi sprijin specializat în gestionarea emoțiilor și a stresului, în trecerea prin tranzițiile culturale și în construirea unor relații interpersonale sănătoase.

Prin consilierea psihologică, vei obține următoarele beneficii:

Suport emoțional și empatie

Veți dispune de un spațiu sigur și confidențial în care să-ți împărtășești grijile și fricile legate de viața de expat. Te voi însoți în acest parcurs, oferindu-ți suportul emoțional necesar și înțelegându-te profund.

Învățarea unor abilități de adaptare

Veți dobândi strategii și tehnici eficiente de a răspunde provocărilor specifice vieții de expat, cum ar fi adaptarea la noua cultură, gestionarea stresului și a dorului de casă. Veți dezvolta abilități de adaptare și reziliență care te vor ajuta să te simți mai încrezător și mai pregătit pentru viitor.

Cunoaștere de sine și dezvoltare personală

În cadrul ședințelor de consiliere, vei avea ocazia să te cunoști mai bine, să înțelegi mai profund valorile tale personale și aspirațiile în contextul vieții de expat. Vei descoperi noi perspective și resurse interne care te vor sprijini în dezvoltarea ta personală și în atingerea obiectivelor propuse.

Gestionarea emoțiilor și dezvoltarea relațiilor interpersonale

Vei dezvolta abilități de comunicare și empatie care te vor ajuta să te integrezi mai ușor în comunitatea locală.

Sunt aici pentru a te însoți în această călătorie, pentru a te ajuta să te adaptezi și să-ți construiești o viață fericită și împlinită ca expat.

Pentru a începe acest proces de descoperire și susținere, te invit să programezi o primă discuție. Împreună, vom explora mai în profunzime nevoile și obiectivele tale și vom stabili cum acestea pot fi atinse în cel mai eficient mod.

Testimoniale de la persoane aflate în situația ta

Când am părăsit România, mi-am promis că voi face față oricărei provocări cu demnitate. Însă, în momentele cele mai grele, am simțit că nu pot spune nimănui durerea mea și am început să mă închid în mine. Totul a început să se schimbe când am decis să cer ajutorul Cristinei. Ea m-a ajutat să înțeleg că această situație nu mă definește și m-a susținut în procesul de a mă accepta cu bune și cu rele. Acum simt că sunt pe calea cea bună. Mulțumesc doamnei psiholog Cristina. Recomand cu toată încrederea serviciile dumneaei.
Ioana P.
Despre doamna psiholog Cristina pot spune în primul rând că este un om minunat, cu suflet mare. În perioada când mă simțeam pierdută și îndepărtată în această țară străină, Cristina a fost suportul meu. Cu fiecare ședință, am recâștigat încrederea în mine și am reușit să depășesc fricile. Cristina m-a învățat să apreciez viața și să-mi depășesc propriile limite. A devenit nu doar terapeutul meu, ci și un om de încredere. Recomand cu drag să lucrați cu ea.
Magda D.
Când am început să colaborez cu Cristina, eram într-un moment foarte greu al vieții mele, mai ales datorită faptului că mă aflam departe de casă. Doamna Cristina mi-a oferit sprijinul necesar pentru a mă ridica, pentru a mă dezvolta și a-mi regăsi calea spre mine însumi. Chiar dacă viața în străinătate mi-a adus noi provocări, terapia m-a ajutat să nu mă las influențată de acestea. Multe dintre realizările și transformările mele personale sunt direct legate de terapia cu Cristina. Îi sunt profund recunoscător pentru tot ceea ce am învățat și pentru fiecare moment în care m-a susținut.
Raluca P.
o poveste reală, din viața unui expat

Poți fi chiar tu în locul Mariei

Am întâlnit-o pe Maria, o femeie cu o poveste de viață fascinantă și inspirațională, cu câteva luni în urmă. Ea este o femeie puternică, care și-a lăsat țara natală, prietenii, familia și cariera pentru a-și urma soțul într-o țară străină. Maria este nu doar o femeie, ea este o mamă a trei copii minunați și doctorandă în economie.

După ce a luat decizia de a rămâne acasă cu copiii ei, Maria a simțit că și-a pierdut o parte importantă a identității sale. Munca ei a fost întotdeauna o sursă importantă de împlinire și de stimulare intelectuală, iar faptul că nu mai era conectată la lumea academică și profesională a afectat-o profund. În același timp, teama de a nu face față cerințelor din mediul profesional o ținea departe de a-și relua activitatea.

Maria a venit la mine, în calitate de psiholog, căutând îndrumare și sprijin. La început, a fost reticentă, însă pe măsură ce am avansat în sesiunile noastre, am început să vedem împreună lumina de la capătul tunelului.

Am început prin a-i reaminti de realizările sale anterioare și de competențele pe care le-a dobândit de-a lungul timpului. Apoi, am sprijinit-o în a-și construi încrederea în sine și în a-și gestiona teama de eșec. A fost un proces gradual, dar Maria a fost angajată și deschisă la schimbare.

Mai târziu, am încurajat-o să se implice în activități care o stimulează intelectual, să se conecteze cu alte mame care se confruntă cu aceleași provocări și să-și împărtășească experiența.

Treptat, Maria a început să-și recapete încrederea și să-și construiască o nouă identitate.

După numai câteva luni, Maria a reușit să se reintegreze în câmpul profesional și să-și echilibreze cu succes rolurile de mamă și profesionist. Ea a ales să împărtășească povestea ei pentru a inspira și a ajuta alte femei care se confruntă cu aceleași provocări.

Aceasta poveste este o mărturie a rezilienței și a puterii interioare.

Ea ne amintește că fiecare dintre noi are potențialul de a învinge obstacolele și de a se reinventa. Maria, în calitate de expat, a trebuit să se adapteze la un nou mediu, la o nouă cultură și, în același timp, să se ocupe de responsabilitățile de mamă și de nevoia de a-și relua cariera.
Probabil, provocările ei sunt similare cu ale tale.

Poate că astăzi te simți la fel ca Maria la început, poate te simți copleșită, poate te simți pierdută. E în regulă să ai aceste sentimente, și mai important, e în regulă să cauți ajutor.

Așa cum Maria a găsit sprijin și îndrumare în sesiunile mele de consiliere, la fel poți face și tu. Nu trebuie să îți parcurgi singură acest drum.

Inspirată de Maria, și tu poți alege să te prioritizezi, să lucrezi la consolidarea încrederii în tine și la reconstrucția identității tale autentice.

Serviciile mele de consiliere sunt aici pentru a te ajuta să navighezi prin această perioadă de schimbare și incertitudine. Să te ajute să descoperi acele resurse interioare care, poate, par acum a fi ascunse.


La fel cum am făcut-o pentru Maria, sunt aici pentru a te ajuta să găsești calea ta, indiferent de obstacolele pe care viața de expat ți le-ar putea pune în cale.

Scroll to Top