Lucrează cu mine

Sunt două întrebări pe care un om trebuie să și le pună.
Prima ar fi: "Unde mă duc?"; iar a doua: "Cine va merge cu mine?" - Sam Keen

În calitate de expat, probabil că ți-ai pus deja aceste întrebări fundamentale pe care Sam Keen le evidențiază: "Unde mă duc?" și "Cine va merge cu mine?".

În contextul călătoriei tale alături de mine, ca coach/psiholog pentru expatriați, iată câteva răspunsuri la întrebările pe care s-ar putea să le ai:

Ce înseamnă să fii un psiholog pentru expatriați?

A fi psiholog pentru expatriați înseamnă să sprijini persoanele care trăiesc în străinătate în gestionarea provocărilor specifice acestui stil de viață, oferindu-le îndrumare și suport pentru adaptarea la noua cultură.

Care este diferența între un psiholog și alți specialiști în sănătate mentală: life coach/terapeut/psihiatru?

Psihologul se ocupă de evaluarea și tratarea problemelor psihologice și emoționale prin terapie. Celelalte specializări, în funcție de tipul lor, pot oferi îndrumare și sprijin, terapie sau consiliere, sau chiar tratament medicamentos în combinație cu terapia.

Când am nevoie de un psiholog?

Ai putea avea nevoie de un psiholog dacă te confrunți cu provocări legate de adaptarea la o nouă cultură, dacă te simți stresat, anxios sau deprimat sau dacă ai probleme în a-ți atinge obiectivele personale sau profesionale în noua ta locație.

Cum funcționează sesiunile de consiliere?

Într-o sesiune de consiliere, vom discuta despre provocările cu care te confrunți, despre obiectivele tale și despre strategiile pe care le poți utiliza pentru a face față acestor situații.

Cât de des ar trebui să particip la sesiunile de consiliere ?

Frecvența sesiunilor de consiliere psihologică depinde de nevoile tale individuale. Unii oameni pot avea nevoie de sesiuni săptămânale, în timp ce alții doar ocazional.
Dacă mai ai și alte întrebări, nu ezita să mi le adresezi, voi fi încântată să-ți răspund!

Înțelege înainte de a respinge, deschide-te înainte de a judeca și informează-te înainte de a refuza.

Consilierea psihologică pentru expaţi reprezintă o călătorie de adaptare și autocunoastere într-un mediu de viață nou.

În calitate de psiholog, sunt aici pentru a susține expaţii care se confruntă cu probleme de adaptare, dificultăți personale, profesionale sau familiale în timp ce locuiesc în străinătate. Cu ajutorul consilierii, îți ofer suportul necesar pentru a naviga prin aceste provocări. Să descoperim împreuna cum se va desfășura această călătorie:
Prima întâlnire
Punctul de start al călătoriei tale
Este momentul în care stabilim o conexiune, definim obstacolele pe care le întâmpini, explorăm temerile și îndoielile tale și clarificăm orice nelămuriri ai avea în legătură cu procesul de consiliere. Împreună, vom defini obiectivele și vom stabili ce înseamnă succesul în contextul călătoriei tale.
Sesiunile de explorare:
Dezlegăm nodul problemei
Prin discuții deschise și sincere, ne vom aprofunda în istoricul tău personal pentru a înțelege mai bine obstacolele cu care te confrunţi în prezent.
Program de consiliere
Realizat doar pentru tine.
Împreună, vom decide frecventa sesiunilor în funcție de complexitatea situației tale și de cât de mult îți dorești să te implici în acest proces de autodescoperire.
Accesibilitate:
Oriunde și oricând.
Indiferent de locul în care te afli, poți accesa sesiunile de consiliere online cu un simplu click. În plus, dacă ideea întâlnirilor față în față te face să te simți inconfortabil, consilierea online este soluția perfectă pentru tine.

Te invit cu căldură la o primă discuție gratuită de 30 de minute.
Împreună, vom explora cele mai bune căi prin care pot
să te susțin în aventura ta de expat.

De ce să lucrezi cu mine?

Lasă-mă să te ajut să creezi povestea pe care îți vei dori să o povestești.

Pășind în necunoscut și explorând noi orizonturi într-o țară străină, te poți confrunta cu o serie de provocări care pot părea copleșitoare. Fiecare zi poate aduce cu sine sentimente intense, o gamă largă de emoții și nenumărate întrebări.

Ai făcut deja un pas mare în alegerea vieții de expat, iar acum ai posibilitatea de a face următorul pas în înțelegerea și adaptarea la noile circumstanțe, aprofundând în același timp cunoașterea de sine și dezvoltarea personală.

Iată de ce alegerea de a lucra cu mine, în calitate de psiholog și coach pentru expați, poate fi cea mai bună decizie pe care o poți face în această etapă a vieții tale:

01.

Îmbunătățirea
interacțiunilor sociale

Într-un mediu străin, chiar și o simplă interacțiune socială poate fi complicată. Vom lucra împreună pentru a dezvolta abilitățile tale de comunicare și a îmbunătăți interacțiunile cu cei din jur.
02.

Autocunoaștere
și dezvoltare personală

A te muta într-o nouă țară poate fi un moment ideal pentru introspecție și dezvoltare personală. Te voi ghida în acest proces pentru a-ți dezvolta înțelegerea de sine și a găsi un sens mai profund în această nouă etapă a vieții tale.
03.

Maximizarea
productivității și a timpului

Viața de zi cu zi, ca expat, poate fi haotică și solicitantă. Îți voi oferi strategii și instrumente pentru a-ți optimiza timpul și eficiența fără a te simți epuizat.
04.

Stabilirea obiectivelor
și atingerea lor

Traiul departe de casă poate aduce cu sine o mulțime de oportunități noi, dar și provocări, iar a avea un obiectiv în minte te va ajuta să treci mai ușor peste dificultăți. Împreună vom defini clar obiectivele tale și vom crea un plan concret pentru a le atinge. Te voi susține și motiva pe parcursul acestei călătorii, ajutându-te să realizezi ceea ce îți dorești cu adevărat în noua ta viață.
05.

Înțelegerea și valorizarea
diversității culturale

Să te adaptezi la o nouă cultură poate fi dificil, dar și palpitant. Te voi ajuta să înțelegi și să apreciezi diversitatea culturală, deschizându-ți perspective noi și valorificând această experiență unică.

”Mai bine mă întorc acasă decât să mă simt tot timpul ca un străin."

Oare câți dintre noi, nu ne-am gândit la această frază fiind în străinătate?

La mine, pot spune că n-a fost zi în care să nu-mi treacă măcar o dată prin minte această frază.

Dar știi ce se ascunde în spatele acestor cuvinte? În spatele lor sunt o mulțime de sentimente și provocări cu care ne confruntăm atunci când ne mutăm într-o țară nouă.

Este normal să simți uneori dorul de casă, să te simți neînțeles sau dezorientat. Cu toate acestea, dacă nu acționezi acum și ignori aceste sentimente, s-ar putea să te confrunți cu consecințe pe care nu le-ai anticipat.

Dacă alegi să NU colaborezi cu un profesionist, s-ar putea să pierzi oportunitatea de a-ți dezvolta abilități de adaptare sau de a învăța cum să te integrezi mai eficient în noua cultură. De asemenea, îți vei îngreuna procesul de acomodare cu noul mediu, simțindu-te izolat sau nesigur, fără a te putea bucura de oportunitățile pe care țara gazdă ți le oferă.

De asemenea, fără sprijinul unui specialist, există riscul să te rătăcești în căutarea unor soluții pentru problemele tale. Acest lucru poate fi o mare pierdere de timp, luni sau chiar ani, în timp ce cu ajutorul unui profesionist experiența poate fi mai eficientă, scurtând perioada de „agonie”.

Dacă NU beneficiezi de asistența necesară, poți dezvolta probleme de sănătate, cum ar fi anxietatea sau depresia, provocate de stresul și incertitudinea vieții de expat. Acestea pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții tale, atât pe plan personal, cât și profesional.

În plus, există riscul să te confrunți cu un sentiment constant de nemulțumire și nesatisfacție, care poate duce la regretul deciziei de a te muta în străinătate. Acest lucru poate atrage după sine pierderea încrederii în propria persoană, scăderea stimei de sine și o viziune negativă asupra vieții tale.

În concluzie, prin colaborarea cu mine, ai oportunitatea de a trăi o viață de expat echilibrată și împlinită.

Nu mai aștepta - preia controlul asupra vieții tale de expat și transform-o într-o aventură de succes.

cristina baluta lucreaza cu mine
Scroll to Top